Wat voor soort tape heb ik nodig?

27-06-2017

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen PP en PVC Tape? Er zijn een heleboel soorten tape verkrijgbaar. Deze verschillen in kwaliteit en prijs. Aan de hand van onderstaande informatie proberen wij een zo goed mogelijk antwoord te formuleren op deze vraag. 

Er zijn een heleboel soorten tape verkrijgbaar. Deze verschillen in kwaliteit en prijs. Aan de hand van onderstaande informatie proberen wij een zo goed mogelijk antwoord te formuleren op deze vraag.

Algemene informatie over tape:
Verpakkingstape, oftewel plakband, wordt zowel handmatig als machinaal gebruikt om dozen te sluiten. Bij handmatig sluiten maakt men vaak gebruik van een tape-dispenser. Machinaal worden er dozensluitmachines gebruikt. Tape heeft uiteindelijk als doel er voor te zorgen dat uw producten zo goed en stevig mogelijk kunnen worden verpakt en vervoerd. Laat u de tape ook nog bedrukken, zoals wij dat doen, dan valt uw verpakking nóg meer op en onderscheidt u zich hiermee van uw concurrent en het vergroot uw naamsbekendheid.

Bestandsdelen van tape:
Tape bestaat uit een folie (de drager) en de lijmlaag (de kleefmassa).

PP en PVC tape:
Het verschil tussen PP en PVC tape zit hem in de soort folie. De ene heeft dus een polyvinychloride folie en de andere een polypropyleen folie.

Eigenschappen PVC tape:
Het is kwalitatief de beste tape om te bedrukken. Tekst en/of logo kunnen uitstekend bedrukt worden. Het folie geeft een mooi resultaat bij bijvoorbeeld een rasterdruk of bij een ontwerp waar kleuren dicht tegen elkaar aan liggen. PVC heeft een goede kleefkracht en geschikt voor diverse soorten ondergronden. Ook is PVC geluidsarm bij het afrollen. Verder kan de PVC tape met de hand gescheurd worden wat zorgt voor snelheid en efficiency. Tot slot; PVC tape is geschikt voor recycling.

Eigenschappen PP-tape:
Deze tapes kunnen verschillende kleefmassa's (lijmlagen) bevatten: hotmelt, acryl en rubber solvent. PP-hotmelt tape is makkelijk afrolbaar en hecht makkelijk en snel. Nadeel is dat deze veel lawaai maakt bij het afrollen wat het iets minder prettig in gebruik maakt. De lijmlaag is op water gebaseerd en dus milieuvriendelijk.